Menu:

Korsika

Vinařství na ostrově Korsika má dlouhou historii. Korsika exportovala víno do Itálie už ve 14. století. Na začátku 20. století měly korsické vinice okolo 32 000 hektarů, ale byly v průběhu první poloviny století zničeny epidemií phylloxery.

V šedesátých letech 20. století se za obnovení vinic a výroby vína zasloužil Christian Imbert, který pomáhal vinařům s novým přístupem zaměření se na kvalitu vína. Rozloha vinic se během druhé poloviny 20. století zmenšila na 7 000 hektarů.

Korsické podnebí je známé vysokým počtem slunečných dní, vysokou vlhkostí díky moři a horám a nízkým množstvím srážek. Zima zde bývá velmi mírná, jaro přichází velmi brzy, léto bývá velmi teplé.

Vinařství na Korsice jsou známá pro kvalitní a rozmanitá vína:

Oblasti, které se označují jako AOC

Vin de Pays neboli stolní vína jsou prodávaná pod poetickým označením Vin de Pays de l’Ile de Beauté (česky "Stolní vína z ostrova krásy").

Použité zdroje: Tom Forrest - TheComplete Wine Course, wikipedia.org, snooth.com, thewinedoctor.com

Překlady cizojazyčných textů zajišťuje www.e-translate.cz

Vynáší zaměstnanec z vaší firmy citlivé informace? Odposlech mobilního telefonu (mobilu) dokáže zjistit pravdu.