Přejít na: vinařství · vinařské oblasti
Vinařství na ostrově Korsika má dlouhou historii. Korsika exportovala víno do Itálie už ve 14. století. Na začátku 20. století měly korsické vinice okolo 32 000 hektarů, ale byly v průběhu první poloviny století zničeny epidemií phylloxery.
V šedesátých letech 20. století se za obnovení vinic a výroby vína zasloužil Christian Imbert, který pomáhal vinařům s novým přístupem zaměření se na kvalitu vína. Rozloha vinic se během druhé poloviny 20. století zmenšila na 7 000 hektarů.
Korsické podnebí je známé vysokým počtem slunečných dní, vysokou vlhkostí díky moři a horám a nízkým množstvím srážek. Zima zde bývá velmi mírná, jaro přichází velmi brzy, léto bývá velmi teplé.
Vinařství na Korsice jsou známá pro kvalitní a rozmanitá vína:
Vin de Pays neboli stolní vína jsou prodávaná pod poetickým označením Vin de Pays de l’Ile de Beauté (česky "Stolní vína z ostrova krásy").
Použité zdroje: Tom Forrest - TheComplete Wine Course, wikipedia.org, snooth.com, thewinedoctor.com
Překlady cizojazyčných textů zajišťuje www.e-translate.cz